Tisk na skodelice – fotografije na lončkih

Tisk na skodelice je enostaven in hiter način za izdelavo darila “v zadnjem trenutku”. Sam postopek tiska na lončke je enostaven in hiter, tako da je možno resnično izdelati darilce za vsako priložnost tudi, če je na razpolago samo 10 minut…

Tisk na skodelice

Pri tisku na lončke uporabljamo tehnologijo, ki se imenuje sublimacija. Pri tem se barva (natisnjeni motiv) “zapeče” v površino in je tisk zelo obstojen. Izdelki, ki jih je možno potiskati na ta način imajo zunanjost prevlečeno s poliestrom. Tisk je tako možen na celo paleto izdelkov, pogoje je le ta, da so le-ti prevlečeni s poliestrom. Postopek je seveda enak tudi pri dvobarvnih skodelicah.

Tisk na čarobne skodelice (Magic Mug)

Tisk na skodelice

Tudi ti lončki so od zunaj prevlečeni s poliestrom in omogočajo barvni tisk. Je pa pri izdelavi teh skodelic uporabljeno barvilo toplotno občutljivo. Takoj, ko se v skodelico nalije vroča tekočina, se začne proces “razbarvanja”. Skodelica po kratkem času (odvisno od toplote nalite tekočine) postane svetla (skoraj bela) in prikaže natisnjeni motiv.

Ko v skodelici ni vroče tekočine, je le-ta prikazana v svoji osnovni barvi. Natisnjeni motiv je delno viden tudi, ko v skodelici ni vroče tekočine. Najbolj je “skrit” pri črnih čarobnih skodelicah. Pri ostalih so bolj skriti samo elementi, ki so v barvi skodelice (rdeči napis na rdeči skodelici je manj viden kot modri…). To je fizikalni pojav in tega ni možno enostavno spremeniti. Rdeča skodelica “odbija” samo rdečo barvo ostale pa ne in zaradi tega vidimo ostali del natisnjenega motiv bolj ali manj v črnih odtenkih. Primerjavo različnih čarobnih skodelic lahko vidite TUKAJ.

Komentiraj