Pogoji poslovanja in nakupa

Pogoji poslovanja in nakupa

Splošni pogoji spletne trgovine Barvni tisk, ki se nahaja na domeni www.ponudba.info (so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1), Zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Nahajate se v spletni trgovini BARVNI TISK – www.ponudba.info, ki je v lasti in upravljanju PAOT, INFORMACIJSKE REŠITVE, JANEZ KOVAČ, S.P., Klavniška ul. 13 9000 Murska Sobota. Trgovina se nahaja na domeni www.ponudba.info in drugih z vključeno preusmeritvijo na www.ponudba.info.

Informacija o zalogi izdelkov:
Vsi izdelki v akcijski ponudbi so vedno na zalogi, kot tudi večina izdelkov v normalni ponudbi.
Lahko se zgodi, da se kateri izdelek prevzame osebno ali ga je pred vami naročil nekdo drug ali dodal v košarico, kar pomeni, da se stanje zalog ves čas spreminja in natančna informacija o stanju zalog v spletni trgovini ni mogoča. O točnem dobavnem roku in za informacije o zalogi pošljite povpraševanje na: info@ponudba.info
Trenutno je osebni prevzem možen le po predhodnem dogovoru v Murski Soboti, Klavniška ul. 13. Nudimo vam možnost dostave s Pošto Slovenije, ki je varna in zanesljiva. Trenutno potrebuje Pošta Slovenije za dostavo po Sloveniji do 3 dni. Izdelke, ki so na zalogi, odpremimo isti ali najpozneje naslednji dan od naročila, (odvisno od časa oddaje naročila in izbranega načina plačila) vendar ne pozneje kot v 2 dneh od naročila oz. plačila.

Dostava pošiljk v tujino
Dostavo po državah Evropske unije za nas opravlja Pošta Slovenije d.d.. Čas odpreme pošiljk za tujino je dan oddaje naročila + 2 dni. Cena dostave znaša 15,00€.

Cene v spletni trgovini so izražene v EUR. Cene veljajo za plačila z gotovino ob osebnem prevzemu, za plačila po predračunu na TRR, za plačila preko Bitcoin sistema ali za plačila z odkupnino oziroma po povzetju.

Na voljo so vam naslednji načini plačila:

 1. Po predračunu
  Uporabniki sodobnih plačilnih poti [SKB Net, Eureka, Abanet, Klik …] lahko uporabite ta način, predračun pa lahko poravnate tudi na banki ali pošti. Na vaš elektronski naslov vam bomo po prejemu in obdelavi naročila poslali predračun s potrebnimi podatki za plačilo. Ko plačilo prispe na naš račun, steče postopek dobave v dogovorjenem roku. Pri nakupu nad 100 € in teže do 2 kg, je dostava brezplačna. Za težje pošiljke se cena poštnine izračuna na osnovi cenika Pošte Slovenije za pakete ob oddaji pošiljke na pošto.
 2. Po povzetju
  Blago lahko plačate tudi po povzetju pri dostavi na domu ali ob prevzemu paketa na Pošti Slovenija. Stroški pošiljanja so enotni za vse pošiljke do teže 2kg in znašajo trenutno 5,00 EUR (znesek se posodablja s spremembo tarif Pošte Slovenije). Za težje pošiljke se cena poštnine izračuna na osnovi cenika Pošte Slovenije za pakete ob oddaji pošiljke na pošto. Vse pošiljke pošiljamo s priporočeno pošto in možnostjo sledenja. Najvišja vrednost naročila za plačilo z odkupnino je 2.000 EUR. Pri tem načinu dostave lahko nastanejo dodatni stroški, ki jih zaračuna Pošta Slovenije zaradi obdelave odkupnine.
  Ta način plačila ni nujno vedno omogočen!

Ponudba.info kupcem zagotavlja naslednje informacije:
podatke o podjetju, kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka, dostopnost artiklov (izdelki, ki so v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bili dostopni v razumljivem roku), pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave), cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka, način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen).

Tehnični postopki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova ali uporabniškega gesla, če si je uporabnik (kupec) že predhodno oblikoval uporabniški račun;
 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;
 • izbor načina dostave izdelka;
 • izbor načina plačila;
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • spreminja izbrani način dostave izdelka;
 • spreminja izbrani način plačila ter
 • pregleduje in potrjuje posamezne spremembe naročila.

Kupoprodajna pogodba, nakupno naročilo – hranjenje

Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v elektronski obliki, na željo stranke pa tudi v pisni obliku (tukaj lahko nastanejo dodatni stroški v višini 2€). Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine www.ponudba.info in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Za presojo določil kupoprodajne pogodbe se uporablja slovensko pravo. V kolikor ima kupec težave s prijavo ali na njegovo željo mu spletna trgovina posreduje kupoprodajno pogodbo na elektronski naslov. Zaradi varnosti se obdelana (zaključena, preklicana) naročila brišejo po določenem času (običajno po 1 mesecu). Po tem roku ni možno izvesti samodejnega po-naročila izdelkov in je potebno izvesti ponovno naročilo oz. nakup.

Vso prejeto gradivo pri posameznem naročilu (fotografije, napisi, slogani in ostalo) je izključno v lasti dotične stranke in nikoli ni posredovano tretjim strankam ali uporabljeno pri kakšnem drugem naročilu. Vso prejeto gradivo je vezano izključno na osnovno naročilo in se hkrati z brisanjem naročila, pobriše oz. odstrani s strežnika spletne trgovine Barvni tisk.

Informacije o pritožbenem postopku in reševanju sporov

Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 041376607. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov info@ponudba.info Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnjih osmih dneh obvestil uporabnika (kupca) o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za sodno reševanje sporov med podjetjem PAOT, Janz Kovač s.p. in uporabnikom (kupcem) pristojno krajevno stvarno sodišče v Murski Soboti oz. pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Za te Pogoje poslovanja in nakupa in za vse spore velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo. Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju sporov (ZIsRPS) vas obveščamo, da trenutno ne priznavamo nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom. V skladu s 4. odstavkom istega člena objavljamo povezavo na platformo za SRPS tukaj.

Vračilo izdelkov za fizične osebe
V primeru, da z naročenimi izdelki niste zadovoljni, lahko 14 dni po prejemu blaga pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelke nam morate vrniti v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe.

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) je napaka stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

 • če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
 • kupec mora prodajalca obvestiti preko info@ponudba.info in natančneje opisati napako ter ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.
 • obvestilo o napaki lahko kupec ponudniku sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo.

Kupec ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Ko vračate artikle prodajalcu (PAOT, Janez Kovač s.p.), morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe (klik do obrazca). Priložite tudi kopijo računa. Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je PAOT, Janez Kovač s.p., Klavniška ul. 13, 9000 Murska Sobota.

Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport in uporabite primerno, varno embalažo, da se izdelek ne poškoduje. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pred vračilom nas o tem obvestite na elektronski naslov info@ponudba.info ali pa nas pokličite na telefonsko številko 041376607, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Izdelki morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili ter z vsemi dodatki, vključenimi pri nakupu. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu ali vrnili z enakim plačilnim sredstvom kot je bilo opravljeno plačilo. Denar vračamo predvidoma na transakcijski račun, če je bilo plačilo izvedeno v gotovini in je zahtevek za vračilo gotovina je potreben dogovor termina izplačila zaradi stanja blagajne. V koliko so izdelki poškodovani, rabljeni, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo najkasneje v 14 dneh od prejema vrnjenega blaga. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na dogovorjen način in/ali z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, se vrne vplačani znesek za vsa prejeta vplačila. Pridobljena nagrada v nobenem primeru ni izplačljiva v denarju ali vračljiva. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta, če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Možnost vračila ne velja za:

 • Knjige, časopise in revije, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig.
 • Potrošni material, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig.
 • Blago, ki je bilo izdelano oziroma naročeno po natančnih navodilih potrošnika, ki je prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali mu je že potekel rok uporabe.

V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevani, bomo primorani reklamacijo blaga zavrniti.
Izdelke lahko vrnete na naš naslov osebno ali z dostavno službo. Prosimo, da se pred vračilom blaga z nami posvetujete o načinu vračila, ki je za vas najboljši.

Vračilo izdelkov za pravne osebe
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo blaga v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za ostale potrošnike (fizične osebe).

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine BARVNI TISK so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina BARVNI TISK v nadaljevanju ponudba.info, je spletna trgovina, ki jo upravlja PAOT, Janez Kovač s.p. , Murska Sobota (v nadaljevanju podjetje).

CENE IZDELKOV
Naročanje v spletni trgovini ponudba.info poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Cene v spletni trgovini so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost oz. so navedene tudi cene brez DDV, znesek DDV in skupni znesek z DDV, ki ga plača kupec. Cene veljajo ob dokončanju nakupa in po potrditvi s strani komercialista. Možne so kalkulativne ali sistemske napake.

VARNOST
Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodali tretji osebi (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali izključno za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.

PIŠKOTKI
Spletno stran želimo vzdrževati na način, da obiskovalcem nudi enostavno uporabo in zagotavljanje želenih informacij. V ta namen uporabljamo ‘piškotke’ (angleško Cookies), majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vaš računalnik. Ti piškotki ne omogočajo osebne identifikacije obiskovalcev naše spletne strani. S pomočjo piškotkov zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in jih ne uporabljamo za potrebe oglaševanja.

V osnovi obstajajo naslednje vrste piškotkov:

1. potrebni piškotki, brez katerih spletna stran ne deluje pravilno (npr. shrani izdelke, ki ste jih dali v nakupovalno košarico)
2. piškotki, ki skrbijo za funkcionalnost spletne strani (spletna stran si zapomni, kateri jezik ste izbrali in vam ga ob ponovnem obisku ponudi sama). Seveda ta piškotek velja samo za našo spletno stran in vam ne sledi na druge spletne strani – tam si morate določeno funkcionalnost nastaviti sami
3. piškotki, ki skrbijo za različne statistične namene, npr. prikažejo nam, katere naše vsebine so največkrat obiskane, česa obiskovalci ne gledajo itd. Na ta način lahko zagotavljamo boljšo vsebino na naši spletni strani. Te informacije nam ne omogočajo vaše identifikacije in so anonimne
4. piškotki, ki skrbijo za oglaševanje tretjih oseb. Ti piškotki lahko sporočajo lastnikom, katere spletne strani obiskujete, katere oglase si ogledujete ipd. Naša spletna stran ne uporablja teh piškotkov.
Na naši spletni strani trenutno uporabljamo piškotke iz prve, druge in tretje skupine. V primeru uporabe piškotkov iz tretje in četrte skupine, si le-te lahko izklopite sami in nam onemogočite njihovo uporabo.

Če želite, lahko v brskalniku popolnoma prepoveste ali dovolite uporabo piškotkov iz naše spletne strani (mogoče boste morali postopek ponoviti ob posodobitvi, menjavi svojega brskalnika). Kako lahko to naredite v posameznih brskalnikih, lahko izveste na spodnjih povezavah:

AVTORSKE PRAVICE
Vsi članki in vodniki po nakupih so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.

DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA
Dobavljivost izdelkov in ostale podatke o vašem naročilu vam sporočimo po elektronski pošti po prejemu vašega naročila. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čim prej obvestili. Če dobava naročenih izdelkov ni mogoča, vas bomo o spremembah obvestili in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega izdelka ali se dogovorili o kakšni drugi možnosti.
Stroški dostave so odvisni od višine vašega naročila oz. od izbranega načina prevzema:
* pri vrednosti naročila vključno z in nad 100,00 € ter teže do 2,00 kg, je dostava brezplačna (velja za Slovenijo),
* pri osebnem prevzemu stroškov dostave ne zaračunamo,
* pri vrednosti naročila do 100,00 € in teže do 2 kg znaša strošek dostave 4,00 € (po Sloveniji). Strošek dostave se v tem primeru prišteje strošku naročila, kar je razvidno tudi v košarici, pri izbiri dostave in na računu.
Velja za izdelke na zalogi: pri izbiri dostave z dostavno službo in plačilu po povzetju bomo vsa naročila, opravljena na delovni dan do 14.30. ure, odpremili s pogodbenim partnerjem Pošta Slovenije še isti dan ali najpozneje naslednji dan. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 2 delovnih dneh, običajno pa že naslednji delovni dan.
Sledenje pošiljk: po oddaji pošiljke na pošto, vam bomo posredovali številko s katero lahko spremljate svojo pošiljko.

Poškodovane pošiljke

Pošiljke, ki jih prejmete od nas so kompletne, oprema primerno in varno zapakirana, paket dobro zalepljen. Če ob prevzemu pošiljke opazite, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Osebni prevzem v trgovini: če v postopku naročila izberete “osebni prevzem”, vas bo blago (po obvestilu komercialista) čakalo v Murski Soboti, Klavniška ul. 13. Pred prihodom preverite stanje vašega naročila na tel. 041376607. Blago lahko prevzamete vsak delovni dan med 9.00 in 15.00 uro, razen ob sobotah, nedeljah in praznikih.

GARANCIJA
Vsi izdelki v prodaji imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Garancijski rok ni krajši od 12 mesecev. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki mora biti priložen vsakemu izdelku, ali je vsebovan na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi kopije računa. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd in NiMH baterije in akumulatorje, žarnice, diskete, optične medije, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente, ipd.

Podatek o garanciji je naveden tudi na strani posameznega artikla. Če tega podatka ni, artikel nima garancije ali pa podatek trenutno ni znan. V tem primeru nas kupec lahko kontaktira, da mu sporočimo aktualne podatke. Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe izdelka oziroma embalaže na kraju dostave takoj sporočiti dostavljavcu ali (ob osebnem prevzemu) osebju v trgovini, nato pa se s podjetjem dogovoriti za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Naknadne prijave izven garancijskih napak ali poškodb podjetje ni dolžno obravnavati, saj kasneje ni možno ugotavljati, ali je do napak oziroma poškodb prišlo pred ali po prevzemu blaga.

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Spletna trgovina ponudba.info deluje po vzoru kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev izdelkov in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih izdelkov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da nam ne uspe popraviti podatkov in je opis izdelkov še vedno nespremenjen na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega izdelka ali se dogovorili za kakšno drugo možnost. Ob ponovni dobavljivosti izdelka ne moremo vedno zagotoviti iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, ker so cene v veliki meri odvisne od cen dobaviteljev.
Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo vedno dejanskih lastnosti blaga.
Pridržujemo si pravico do tipkarskih in sistemskih napak. Če slučajno te nenamerno nastopijo bomo kupca o tem takoj obvestili.
Pri plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na dogovorjenem naslovu. Plačilo po povzetju je možno le z gotovino. Stroški plačila po povzetju se obračunajo po ceniku Pošte Slovenija, ki se lahko spreminja z njihovimi pogoji poslovanja.

Z oddajo naročila sprejemate pogoje poslovanja.

Datum veljavnosti pogojev: 01.03.2024